Soldați britanici vor începe să conducă cisterne pentru a duce carburanți în stațiile rămase fără motorină și benzină după zile de criză, în ciuda declarațiilor premierului Boris că situația se îmbunătățește, transmite Reuters.

Criza in benzinariile britaniceFoto: Maureen McLean / Shutterstock Editorial / Profimedia

În multe orașe majore din Regatul Unit benzinăriile au fost golite după o săptămână în care șoferii au cumpărat pe fondul panicii apărute după ce companiile petroliere au avertizat că nu au destui șoferi pentru cisterne care să ducă motorina și benzina de la rafinării la stațiile de carburanți.

Potrivit ministrului pentru afaceri Kwasi Kwarteng, au fost mobilizați 150 de soldați ce vor conduce camioanele cisternă începând de zilele următoare.

Miercuri dimineață erau cozi lungi de mașini la benzinării în Londra și pe aglomerata austostradă M25 ce înconjoară capitala.

În unele cazuri s-a ajuns la bătăi între șoferii disperați să-și alimenteze mașinile.

În multe stații de carburanți erau deja puse semne că nu mai au benzină și motorină. Jucătorii din industria petrolieră spun că cea mai gravă sitație pare să fie în Londra, în sud-estul țării și în alte orașe din Anglia.

Referințe: