Procurorul general al Italiei a anunțat luni că îl va investiga pe Luca Morisi pentru posesie și vânzare de „droguri lichide” după ce acesta și-a dat demisia din poziția de strateg pentru social media al lui Matteo Salvini, relatează Euractiv.

Luca Morisi (centru) in campanie alaturi de Matteo SalviniFoto: Valerio Portelli / LaPresse / Profimedia Images

Vestea a declanșat ample comentarii în Italia întrucât multe din postările de pe social media ale Ligii Nordului, partidul condus de Salvini, au vizat în mod repetat migranți prezentați drept traficanți de droguri și infractori.

Morisi a fost de asemenea responsabil pentru elaborarea mai multor strategii câștigătoare, precum poreclirea lui Salvini „Căpitanul” și sfătuirea acestuia de a lărgi baza electorală a partidului prin renunțarea la stigmatizarea sudului țării și identificarea străinilor drept principal inamic politic al Ligii.

„Este un prieten care a făcut o greșeală”, a comentat Salvini după anunțul făcut de parchet, exprimându-și susținerea față de Morisi.

Ancheta vine într-un moment sensibil pentru Matteo Salvini și Liga Nordului întrucât susținerea acestora pare în scăderea, susținătorii lor îndreptându-se spre partidul Fratelli d'Italia, o altă formațiune de extrema dreaptă, condus de Giorgia Meloni.

Citește și: