Platforma belgiană de recrutări online Actiris a blocat un anunț de angajare postat de o școală care caută o femeie de serviciu care „să nu poarte vălul islamic”, relatează La Libre Belgique.

Femei musulmane in fasia GazaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Oferta de angajare a fost postată de școala Sainte Geneviève din Etterbeek, una din localitățile din Regiunea capitalei Bruxelles.

Reprezentanții instituției de învățământ au notat că doresc să angajeze o persoană „care poate să se ocupe de curățenie și supravegherea copiilor”, anunțul specificând că „purtarea vălului islamic este interzisă în această instituție” și că potențialii angajați trebuie să se poată exprima în limba franceză.

Anunțul a fost criticat pe platformele social media de Ahmed El Khannouss, un consilier municipal din Molenbeek. Actiris a blocat anunțul după ce a primit mai multe reclamații vizavi de acesta.

Anunțul nu mai este vizibil pe site, reprezentanții platformei afirmând că doresc să efectueze „o nouă analiză legală” vizavi de caz. „Vom contacta de asemenea școala pentru a-i cere să își reformuleze anunțul”, a declarat purtătorul de cuvânt Romain Adam.

Însă Actiris nu are dreptul să refuze publicarea acestui anunț întrucât este o platformă finanțată din bani publici.

„Suntem obligați să publicăm această ofertă”, continuă Romain Adam, explicând că „în Bruxelles suntem într-o zonă ambiguă în ceea ce privește legile și reglementările legate de această situație”.

Acesta a precizat că „dacă regulile interne ale școlii interzic purtarea vălului islamic în instituție atunci nu va exista nicio problemă”.

Citește și: