Opozantul rus Alexeï Navalnîi, aflat în închisoare, i-a acuzat joi pe cei de la Apple și Google de colaborare cu Kremlinul, cei doi giganți digitali eliminându-și aplicația dedicată alegerilor legislative, la cererea autorităților ruse, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Dacă ceva m-a surprins în timpul alegerilor, nu atât Putin este cel care falsifică rezultatele, ci modul în care atotputernicul Big Tech a devenit obedient complice”, a criticat Navalnîi într-un mesaj postat pe Instagram, considerându-i „lași și lacomi".

Partidul președintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, s-a clasat pe prima poziție la alegerile de trei zile pentru Duma de Stat, iar Partidul Comunist pe locul 2 cu 25.17% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare, după ce Kremlinul a înlăturat candidații opoziției. Secțiile de vot s-au închis în toate regiunile Rusiei, după trei zile de vot, în timp ce prezența națională la vot la ora 19.00 era de 45.15%, potrivit Șefei Comisiei Electorale Centrale, care a confirmat 12 cazuri de voturi multiple la nivel național, în ciuda informațiilor și imaginilor care au arătat că fraudele au fost extinse și nu doar izolate.