Fostul președinte american Barack Obama a postat joi, pe Twitter, un mesaj de sprijin pentru Justin Trudeau, cu patru zile înainte de alegerile legislative, în timp ce premierul canadian, care a mai scăzut în sondaje, încearcă să câștige un al treilea mandat, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Îi doresc prietenului meu Justin Trudeau tot binele la următoarele alegeri din Canada”, a scris fostul șef de stat.

"Justin a fost un lider eficient și o voce puternică pentru valorile democratice și sunt mândru de munca pe care am făcut-o împreună", a adăugat el.

„Foarte fericit că am primit sprijinul prietenului meu Barack Obama”, a reacționat liderul partidului liberal, pe aceeași rețea socială.

Acest mesaj de sprijin vine la începutul campaniei, când ultimele sondaje indică faptul că diferențele dintre intențiile de vot sunt minime.

Cele două partide majore, Partidul Liberal și Partidul Conservator, sunt la egalitate, la 32% din intențiile de vot, înaintea Noului Partid Democrat (stânga), creditat cu circa 20%.

Convocând aceste alegeri anticipate acum o lună, Justin Trudeau spera să poată recâștiga în Camera Comunelor majoritatea pe care a pierdut-o acum aproape doi ani.

În 2019, Justin Trudeau a primit, de asemenea, sprijinul lui Barack Obama, care i-a chemat pe canadieni să îl aleagă din nou.