Episcopul Megan Rohrer a scris istorie sâmbătă după ce a devenit prima persoană care ocupă o astfel de funcție canonică în cadrul unui cult creștin important din Statele Unite, relatează Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rohrer, care folosește pronumele „ei/ele” (they) a fost instalat ca episcop a Sinodului Bisericii Evanghelice Luterane din Statele Unite în cadrul unei ceremonii ținute la Catedrala Grace din San Francisco.

Ei/ele a declarat într-un comunicat remis Insider că „sunt smerit de revărsarea de dragoste și sprijin pe care le-am primit din partea Bisericii Evanghelice Luterane din America și partenerii noștri ecumenici”.

Rohrer a adăugat că alegerea sa în funcție reprezintă „o celebrare a comunității luterane diverse din California și Nevada” și că „speră să muncească în continuare pentru obținerea justiției rasiale, economice și climatice la nivel local și global”.

Cu aproximativ 3,3 milioane de enoriași, Biserica Evanghelică Luterană este unul dintre cele mai mari culte creștine din Statele Unite.

Rohrer, care anterior a fost pastor al unei biserici din San Francisco, va păstori acum o congregație din California și Nevada cu aproximativ 200 de enoriași pentru un mandat de 6 ani de zile.

Aceasta nu este prima reușită de reper pentru ei/ele. Rohrer a fost de asemenea prima persoană transgender care a devenit pastor în cadrul Bisericii Luterane.

Însă Rohrer a declarat că a fost puțin șocat de alegerea în funcția de episcop.

„Nici eu n-am fost sigur dacă biserica este pregătită pentru un astfel de moment dar se pare că este”, a declarat acesta într-un interviu acordat în luna iunie, la scurt timp după alegerea sa.

Pe același subiect: