Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat marți că numește un pediatru transgender, Rachel Levine, ministru adjunct al sănătății, o numire „istorică” care contrastează cu măsurile considerate discriminatorii ale lui Donald Trump, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Democratul a fost primul președinte ales al SUA care a inclus persoanele transgender în mulțumirile sale, în timpul discursului său de victorie din noiembrie.

Marți, el a evidențiat „alegerea istorică” a lui Rachel Levine, în prezent director de sănătate în statul Pennsylvania.

Ea "va oferi o conducere puternică și expertiza crucială de care avem nevoie pentru a ghida oamenii în această pandemie, indiferent de unde provin, rasă, religie, orientare sexuală, identitate de gen sau dizabilitate", a adăugat Joe Biden, care va deveni miercuri al 46-lea președinte al Statelor Unite.

Democratul a promis că va trece la o reacție rapidă pentru a combate pandemia Covid-19 din Statele Unite, cea mai afectată țară din lume, cu 24 de milioane de cazuri și aproape 400.000 de decese.

Profesor universitar în pediatrie și psihiatrie, Rachel Levine „este pe punctul de a fi primul oficial federal transgender afirmat care va fi confirmat de Senatul SUA”, a declarat echipa lui Joe Biden.

Ea va deveni apoi cea mai înaltă oficială transgender din guvernul federal american.

Democrații vor prelua controlul camerei superioare săptămâna aceasta, care urmează să confirme numirile prezidențiale.

Echipa viitorului președinte democratic subliniază că Rachel Levine a fost deja confirmată „de trei ori” în funcțiile sale de Senatul din Pennsylvania, controlat de republicani.

Anterior, ea a co-prezidat departamentul de pediatrie de la Penn State Hershey Medical Center și a fost responsabilă pentru divizia sa de medicină pentru adolescenți.