Fostul președinte republican Donald Trump a denunțat sâmbătă „incompetența” lui Joe Biden, a cărui gestionare a retragerii trupelor americane din Afganistan „l-a făcut să pară un idiot”, într-un mesaj video înregistrat pentru a comemora douăzeci de ani de la 11 septembrie, potrivit AFP.

TrumpFoto: Captura YouTube

După ce a omagiat „curajul” pompierilor, polițiștilor și salvatorilor care au intervenit în acea zi, Donald Trump a criticat sever acțiunea succesorului său democrat în Casa Albă și sfârșitul celui mai lung război din America, care începuse după atacurile Al Qaeda din 11 septembrie 2001, care au provocat aproape 3.000 de morți.

"Este, de asemenea, un moment trist pentru modul în care războiul nostru împotriva celor care au făcut atât de mult rău țării noastre s-a încheiat săptămâna trecută", a spus el.

„Conducătorul țării noastre a părut ca un idiot... Ne vom reveni cu greu din stânjeneala cauzată de această incompetență”, a continuat miliardarul în videoclipul său.

Regretând moartea a 13 soldați, uciși într-un atac în apropierea aeroportului din Kabul în august, Donald Trump a denunțat confiscarea de către talibani a echipamentului militar american „fără ca un singur foc să fie tras”.

„Joe Biden și administrația sa incompetentă au capitulat”, a spus el.

Donald Trump, care nu participă la nicio comemorare oficială, va comenta sâmbătă seara un meci de box între fostul campion mondial la greilor Evander Holyfield și vedeta braziliană de arte marțiale mixte Vitor Belfort.