Fostul președinte american Donald Trump va petrece ziua comemorării atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 la un cazinou din Florida, și nu oricum, ci comentând contra cost un meci de box. Cei care vor să-l asculte vor trebui să plătească un tarif de 49,99 de dolari. Un astfel de gest pare a fi cam prea mult chiar și pentru Donald Trump, care și-a obișnuit publicul în cei 4 ani de mandat la Casa Albă cu ieșirile sale total neconvenționale, stârnind adesea indignare.

Donald TrumpFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Nepoata sa, Mary Trump (autoarea unei cărți biografice în care îi face lui Donald Trump un profil psihologic deloc măgulitor) a fost rugată de CNN să comenteze gestul acestuia.

”Dacă orice alt fost președintele al SUA ar fi decis să își petreacă ajunul comemorării atentatelor în această manieră opinia publică ar fi explodat de indignare. Și mai cere și 49,99 de dolari celor care vor să-l asculte comentând meciul de box. Nu e cam mult chiar și pentru standardele lui Trump?”, întreabă jurnalistul CNN Anderson Cooper.

”Asta e problema, asta a fost întotdeauna problema și este greu de înțeles. Donald Trump nu s-a ridicat la nivelul standardelor (unui președinte- n.red), de fapt nu a avut niciun standard. Este rușinos și acesta nu este un cuvânt suficient de puternic pentru a descrie situația. Asta ne spune tot ce trebuie să știm despre starea în care se află partidul republican acum”, a reacționat Mary Trump.