Elisabeta a II-a și Familia Regală Britanică sprijină mișcarea anti-rasistă Black Lives Matter, a declarat unul dintre reprezentanții săi, Ken Olisa, relatează AFP.

Regina Elisabeta a II a taie tortul cu sabiaFoto: Captura YouTube

Olisa, ”Lord-locotenent al Marii Londre”, dică reprezentantul Majestății Sale în capitala britanică și prima persoană de culoare care a deținut acest post, a dezvăluit că a discutat despre rasism cu membrii familiei regale în urma asasinării afro-americanului George Floyd de un polițist alb în Statele Unite.

„Am vorbit cu familia regală despre această problemă rasială, mai ales în ultimele 12 luni de la incidentul George Floyd”, a declarat el pentru postul TV Channel 4.

"Acesta este un subiect arzător de conversație. Întrebarea este: ce putem face mai mult pentru a face societatea să înlăture aceste bariere", a continuat el.

El a adăugat că membrii familiei regale „au grijă cu pasiune să se asigure că această țară împărtășește aceleași valori”.

Când a fost întrebat dacă Palatul Buckingham susține mișcarea Black Lives Matter, Ken Olisa a spus: „Răspunsul este, în totalitate, da”.

Aceste declarații vin la câteva luni după dezvăluirile șocante ale prințului Harry, nepotul reginei, și ale soției sale Meghan în timpul unui interviu acordat celebrei Oprah Winfrey.

Ei spus că un membru al familiei regale se îngrijorase de culoarea pielii pe care ar fi avut-o fiul lor Archie, înainte ca acesta să se nască, deoarece mama lui este metisă.

Prințul William, fiind presat să reacționeze, a spus: „Nu suntem deloc o familie rasistă”.

Citește și:

Nou scandal la Palatul Buckingham: Acuzațiile de rasism la adresa familiei regale nu se referă la Regina Elizabeth sau la soțul ei VIDEO