Forțele talibane au prelaut complet controlul asupra Afganistanului, inclusiv a văii Panjshir unde unde se adunaseră forțele de opoziție, au spus trei surse talibane vineri în timp ce au fost auzite focuri de armă de celebrare a victoriei au fost auzite în capitala Kabul, relatează Reuters.

Talibani in uniforme americane pe aeroportul din KabulFoto: Captura BBC

”Cu voia lui Allah cel mare, acum controlăm tot Afganistanul”, a spus un comandant taliban care a subliniat că Panjshir este acum sub comanda talibanilor.

Nu fost posibilă confirmarea imediată a informațiilor. Fostul vicepreședinte Amrullah Saleh, unul dintre liderii forțelor de opoziție, a declarat pentru postul de televiziune Tolo News că rapoartele că a fugit din țară sunt minciuni.

Amrullah Saleh a distribuit un video pentru a dovedi că se află încă în Valea Panjshir., relatează BBC.

El a spus că informațiile din mass-media potrivit cărora el a fugit sunt fără nicio bază.

”Fără îndoială suntem într-o situație dificilă. Suntem invadați de către talibani”, a spus el.

”Nu ne vom preda”, ,a spus el.

El a scris de asemenea pe Twitter că ”Rezistența continuă și va continua”, subliniind că va rămâna în Afganistan pentru a apăra țara și demnitatea sa.

Provincia Panjshir, la 120 de kilometri la nord-est de Kabul, este singura zonă care nu se afla sub controlul talibanilor, care concentrează rezistența anti-talibană condusă de Ahamd Masoud.

Citește și:Cum vrea să organizeze rezistența în munți și să reziste talibanilor fiul unui celebru războinic mujahedin