Katalin Kariko, cercetătoarea care a creat bazele vaccinurilor ARN mesager împotriva Covid, a fost omagiată înțara sa natală cu o pictură murală de dimensiuni impresionante în centrul Budapestei, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arhiecții peisagiști au creat portretul lui Kariko, vicepreședinte la compania germană BioNTech, care, împreună cu Pfizer, a dezvoltat una dintre cele mai eficiente vaccinuri împotriva coronavirusului, pentru a aduce un omagiu eforturilor sale științifice.

După 12 zile de muncă, sâmbătă după-amiază, un artist punea făcea ultimul retuș al buzelor. Până luni va fi adăugat și un slogan: „Viitorul este scris de unguri”.

„Katalin Kariko este un adevărat ungur model, care este un exemplu nu doar pentru că a ajutat la dezvoltarea vaccinului ... ci și dovedind tinerei generații de maghiari că, în calitate de maghiar, este posibil să obțină un efect foarte pozitiv în lume ", a declarat Gergely Boszormenyi-Nagy, fondatorul companiei Brain Bar, care a venit cu ideea unei picturi murale.

Kariko a reacționat la portretul ei într-un mesaj pe Twitter spunând „A fost o surpriză, o mare surpriză”.

”Este o persoană fantastică cu realizări uriașe, sperăm că va primi cel mai înalt premiu, premiul Nobel. Suntem foarte mândri de ea", a spus Emilia Kozma, care locuiește în Budapesta.

Citește și: