Liderul suprem al emiratului islamic al Afganistanului Mullahul Hebtullah Akhund a sosit duminică dintr-un loc necunoscut din provincia Kandahar, transmite agenți de presă afgană Khaama Press. El s-ar fi întâlnit cu liderii talibani din provincia Kandahar, iar luni este așteptat un mesaj public în numele său. Hebtullah Akhund, a cărei față este cunoscută din singura fotografie publică, va purta o serie de discuții cu alți oficiali talibani, cu alți politicieni și lideri afgani.

Mawlawi Hibatullah Akhundzada, liderul suprem al talibanilorFoto: Wikipedia

Citește și: Cine este Mullahul Hebtullah Akhund, liderul suprem al talibanilor

Înainte de sosirea lui Akhund, Mullahul Abdulghani Baradar, cofondatorul talibanilor și șeful biroului politic al acestora, a aterizat duminică în provincia Kandahar, după care a venit la Kabul .

Se așteaptă ca negocierile cu privire la viitorul guvern din Afganistan să fie accelerate după sosirea liderului suprem la Kabul. Anterior, ministrul interimar al informației și culturii și purtător de cuvânt al talibanilor Zabiullah Mujahid a spus că Guvernul se va contura în următoarele două săptămâni.

Talibanii, deși nu au dat amănunte cu privire la componența viitorului guvern, au admis că Executivul va fi condus de lideri religioși (Ulamas),