Elon Musk l-a atacat din nou vineri pe rivalul său Jeff Bezos după ce o filială a Amazon a formulat o plângere împotriva planurilor SpaceX de a lansa mai mulți sateliți pe orbită, relatează Insider.

Elon Musk si Jeff BezosFoto: Mandel Ngan / AFP / Profimedia Images

Musk, CEO-ul SpaceX, a scris pe Twitter că Bezos, fondatorul Amazon, „s-a retras [din funcția de CEO al Amazon] pentru a avea un job full-time de dat în judecată SpaceX”.

Musk a scris greșit numele lui Bezos în postare, botezându-l „Besos”.

Jeff Bezos s-a retras din funcția de CEO al Amazon în luna iulie.

Postarea lui Musk a venit drept răspuns la un articol despre Kuiper, o companie de internet prin satelit deținută de Amazon, care a înaintat miercuri o scrisoare de protest Comisiei Federale de Comunicații din SUA (FCC) cu privire la planurile Starlink de a-și extinde constelația Starlink.

SpaceX a propus ca a doua generație de sateliți Starlink să numere 30.000 de unități pe orbită, pe lângă cei 1.740 de sateliți pe care compania aerospațială a lui Musk îi are deja în spațiu.

Reprezentanții Kuiper au notat în scrisoare că propunerea SpaceX încalcă regulile deoarece propune două configurații diferite pentru constelația de sateliți.

SpaceX a răspuns că a doua propunere este de rezervă, în caz că FCC o respinge pe prima.

„Noua abordare a SpaceX de a depune cerere pentru două configurații mutual exclusive contravine atât regulilor Comisiei cât și politicilor publice”, a notat Mariah Dodson Shuman, avocata Kuiper în scrisoarea trimisă FCC.

Scrisoarea nu este echivalează cu o chemare în instanță.

Citește și: