Elon Musk l-a ironizat din nou pe Jeff Bezos, rivalul său din cursa spațială, pe motiv că acesta s-ar concentra mai mult pe încercările de a face lobby pe lângă guvernul american în loc să se concentreze pe dezvoltarea de rachete, scrie The Independent.

Elon Musk si Jeff BezosFoto: Mandel Ngan / AFP / Profimedia Images

Cei doi au ocupat intermitent poziția de cea mai bogată persoană din lume în ultimii ani și și-au folosit averile uriașe pentru a-și finanța companiile aerospațiale pe care le-au fondat, SpaceX în cazul lui Musk, respectiv Blue Origin în al lui Bezos.

SpaceX a câștigat anul acesta un contract uriaș din partea NASA pentru a dezvolta racheta Starship pentru misiunea Artemis a agenției aerospațiale americane care intenționează să aducă din nou oameni pe lună în 2024.

Blue Origin, compania lui Bezos, a ratat contractul și a înaintat o plângere de 50 de pagini guvernului american în care a acuzat NASA că a schimbat condițiile de acordare a contractului „pe ultima sută de metri”.

Compania lui Bezos a descris de asemenea licitația ca „viciată”, la care Musk a răspuns, făcând referire la racheta Blue Origin:

„Nu pot s-o ridice (pe orbită) lol”.

Miercuri seara Musk a lansat un nou atac la adresa fondatorului Blue Origin, scriind pe Twitter că:

„Dacă lobby-ul și avocații te-ar putea aduce pe orbită, Bezos ar fi pe Pluto acum”.

Rivalitatea dintre cei doi miliardari s-a încins din nou după zborul lui Bezos în spațiu la bordul rachetei New Shepard în luna iulie.

La o săptămână după reușită acesta a oferit celor de la NASA discount-uri de peste două miliarde dolari pentru ca agenția guvernamentală să aleagă Blue Origin pentru construcția următorului modul lunar.

Bezos a cerut de asemenea reluarea licitațiilor pentru misiunea Artemis, la care Musk a răspuns indirect:

„Vreau doar să le mulțumesc celor din guvern care luptă din greu pentru ca lucrul corect să se întâmple, în pofida presiunilor extreme”.

Citește și: