CEO-ul SpaceX Elon Musk a avut un nou atac voalat la adresa companiei aerospațiale Blue Origin deținute de rivalul său Jeff Bezos în contextul unei lupte dintre cele două companii pentru un contract atribuit de NASA, relatează Insider.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

The New York Times a relatat luni că Blue Origin a înaintat o contestație Biroului Guvernamental de Contabilitate al SUA cu privire la decizia NASA de a acorda SpaceX un contract în valoare de 2,9 miliarde de dolari pentru a dezvolta un lander lunar.

CEO-ul Blue Origin Bob Smith a declarat pentru The Times că NASA a greșit în evaluarea ofertelor depuse de compania sa, SpaceX și o a treia firmă, Dynetics.

Musk a răspuns pe Twitter la știre cu o referință nu tocmai subtilă la anatomia masculină, afirmând că: „Nu pot s-o ridice (pe orbită) lol”.

Gluma a făcut aluzie la faptul că Blue Origin nu a reușit încă să lanseze cu succes un zbor orbital cu rachetele sale.

Blue Origin a lansat mai devreme în cursul acestui an sistemul său de rachete suborbitale New Sheperd însă continuă să rămână în urma SpaceX în noua cursă spațială.

Disputa dintre Musk și Bezos a început în urmă cu mai mult de 15 ani când o conversație despre rachete reutilizabile nu a decurs amiabil.

De atunci cei doi miliardari s-au atacat reciproc frecvent cu privire la planurile lor pentru colonizarea spațiului și ocazional au lansat atacuri și la adresa celorlalte afaceri ale lor, Tesla și Amazon.

Citește și: