Fotografiile unui Kim Jong-un suplu au făcut senzaţie când au apărut în iunie, în special având în vedere speculațiile privind sănătatea sa de anul trecut și zvonurile că ar fi murit în urma unei intervenţii chirurgicale cardiace eşuate, relatează Marseille News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialii guvernamentali insistă pe faptul că liderul suprem este perfect sănătos şi de fapt a slăbit din cauza îngrijorării pentru poporul său confruntat cu agravarea penuriei alimentare din cauza pandemiei de coronavirus în desfăşurare.

Răpândirea de zvonuri care fac speculaţii despre sănătatea sa este considerată de către guvern o trădare, a declarat un cunoscător al realităţii nord-coreene pentru site-ul Radio Free Asia.

Sursa, vorbind sub protecția anonimatului, a adăugat: ca este o „acţiune reacţionară” să vorbeşti despre sănătatea liderului.

„Autoritățile au declarat de asemenea că pierderea bruscă în greutate nu se datorează unei probleme de sănătate, ci mai curând faptului că suferă în singurătate pentru binele ţării şi al persoanelor în criză”, adaugă aceasta, precizând că „nord-coreenilor li s-a spus să nu speculeze” despre pierderea în greutate a lui Kim Jong- un.

„Este prima dată când autorităţile simt nevoia să explice oficial în fiecare regiune că liderul suprem nu are nicio problemă de sănătate”, a mai spus această sursă.

Însă într-un interviu difuzat de canalul public de televiziune KRT în iunie, un bărbat anonim declara: „Să-l vezi pe secretarul general respectat Kim Jong-un părând emaciat frânge inima poporului nostru”.

Sursă: Rador

REFERINȚĂ: