Liderul nord-coreean Kim Jong Un provoacă noi speculații privind starea sa de sănătate după ce ultimele fotografii publicate de presa oficială a regimului sugerează că a pierdut din greutate, scrie Guardian.

Kim Jong UnFoto: STR / AFP / Profimedia

Kim, a cărui tendință spre obezitate a atras atenția lumii încă de când a devenit liderul țării, în urmă cu aproape un deceniu, a apărut vizibil mai ”subțire” în imaginile prezentate de presa de stat sâmbătă.

NK News, care a analizat fotografiile cu Kim conducând o ședință de birou politic la sfârșitul săptămânii trecute (prima apariție publică după o lună) spune că acesta pare că a pierdut ”semnificativ în greutate”.

Marți, site-ul sud-coreean a publicat imagini mărite ce sugerează că dictatorul nord-coreean, ce se pare că ar avea vârsta de 37 de ani, și-a strâns cureaua de la ceasul său de 12.000 de dolari.

Probleme de sănătate din cauza greutății și a stilului de viață

Imaginile invocate par să arate că încheietura stângă este considerabil mai subțire decât în imaginile similare din noiembrie 2020 și din martie 2021.

Kim, un fumător înrăit, al cărui tată se pare că a murit din cauza unui infarct în decembrie 2011, a avut probleme de sănătate pe care cei ce observă regimul de la Phenian de la distanță le-au pus pe seama greutății sale și a stilului de viață.

Serviciul de informații din Coreea de Sud a spus parlamentarilor de la Seul anul trecut că, la acel moment, Kim cântărea aproximativ 140 de kilograme, punând pe el, în medie, 6-7 kilograme pe an după preluarea puterii.

La acest moment nu este clar dacă modul cum arată acum Kim vine în urma unei boli sau unei decizii personale de a pierde din greutate.

Kim Jong Un în februarie...

... și în martie