Liderul nord-coreean Kim Jong-un a prezidat o reuniune a biroului politic al partidului unic, au informat sâmbătă mass media de stat, transmit EFE și Agerpres. Aceasta este prima apariţie publică a lui Kim în decurs de o lună.

Kim Jong UnFoto: KCNA

În timpul reuniunii, care s-a desfăşurat vineri, s-a decis convocarea pentru începutul lunii iunie a unei reuniuni plenare a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor pentru "a adopta măsuri statale suplimentare pentru soluţionarea unor probleme urgente restante, necesare activităţii economice şi vieţii poporului", potrivit unei depeşe a agenţiei de presă de stat KCNA. În text se adaugă că Kim "a detaliat şi analizat punerea în practică a principalelor măsuri politice în diverse domenii, în prima jumătate a anului".

Kim a explicat că la reuniunea de la începutul lunii iunie, a cărei dată exactă nu a fost anunţată de presa de stat, "vor fi luate măsuri suplimentare pentru a răspunde rapid" chestiunilor restante.

Aceasta este prima apariţie publică a lui Kim Jong-un din 6 mai, când a participat la un eveniment cu rudele membrilor forţelor armate.