Înregistrări video surprinse de o echipă de filmare a CNN au surprins momentul când aceasta a fost amenințată de luptători talibani cu puști de asalt AK-47 în capitala Kabul, relatează Business Insider.

Momentul cand echipa CNN este amenintata de talibaniFoto: Captura video

Imaginile surprinse de CNN o arată pe Clarissa Ward, corespondenta pentru Afganistan a postului de știri, mergând pe o stradă din Kabul cu echipa sa de filmare, aceștia fiind urmăriți de insurgenți talibani.

Ward afirmă că „acești luptători talibani sunt puțin supărați pe noi, așa că să mergem mai departe” și că echipa a decis să părăsească zona și să se îndrepte spre mașina lor.

În relatarea postproducție a incidentului aceasta relatează cum unul dintre talibani a scos piedica puștii sale AK-47 în timp ce își făcea loc prin mulțime.

Ward spune că „puteți vedea că unii dintre acești luptători talibani sunt agitați și pe andrenalină sau nu știu ce. Este o situație foarte riscantă”.

„Brusc, alți doi talibani se îndreaptă rapid înspre noi”, spune Ward în narare. „Puteți vedea patul puștii lor ridicat să îl lovească pe producătorul Brent Swails”, continuă aceasta.

„Când luptătorilor li se spune că avem permisiunea să filmăm aceștia își coboară puștile și ne lasă să trecem”, relatează jurnalista CNN.

Aceasta este a doua oară când Ward relatează că echipa sa a fost amenințată de talibani.

Într-un alt reportaj realizat miercuri ea a spus că doi talibani înarmați au venit înspre producătorul ei, care filma cu telefonul, fiind pregătiți să îl lovească cu pistolul.

Citește și: