Ambasada Statelor Unite din Kabul i-a avertizat miercuri pe cetățenii americani că nu poate asigura trecerea în siguranță către aeroportul din Kabul folosit pentru evacuarea țării, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Guvernul Statelor Unite nu poate asigura trecerea în siguranță către Aeroportul Internațional Hamid Karzai”, afirmă o alertă de securitate emisă miercuri de ambasada americană din Kabul.

Alerta i-a informat de asemenea pe cetățenii americani că asigurarea locurilor în zboruri va fi de acum stabilit în funcție de principiul „primul venit, primul servit”.

Mesajul despre incapacitatea de a asigura ajungerea cu siguranță la aeroportul din capitala afgană este în contrast puternic cu declarațiile făcute cu o zi în urmă de Jake Sullivan, consilierul pentru probleme de securitate națională al președintelui Joe Biden.

Acesta afirmase că talibanii și-au luat angajamentul de a asigura trecerea în siguranță a civililor către aeroport.

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a declarat la rândul în urmă cu puțin timp că soldații americani nu au detectat interacțiuni ostile cu talibanii în cadrul operațiunilor de evacuare, adăugând că „liniile noastre de comunicații cu comandanții talibani rămân deschise”.

Urmărește LIVETEXT pe HOTNEWS ultimele evoluții ale situației din Afganistan AICI.