Pompierii continuau marţi să lupte împotriva unui mare incendiu scăpat de sub control din nord-vestul Atenei iar până în prezent au fost evacuate în mod preventiv mai multe localităţi, relatează EFE, potrivit Agerpres.

incendii GreciaFoto: Captura YouTube

Potrivit pompierilor, la operaţiunile de stingere a flăcărilor participă 330 de efective, ajutate de 115 mijloace terestre şi 11 aeriene.

Operaţiunile sunt însă îngreunate de vântul care a suflat luni cu putere răspândind flăcările, precum şi de zona împădurită cu acces dificil.

Euronews scrie că situația este dramatică în Vilia, unde a fost nevoie inclusiv de evacuarea unui azil de bătrâni.

Luni s-a început evacuarea a cinci localităţi iar marţi a continuat cu alte două, precum şi a unei reşedinţe pentru vârstnici situată în această zonă.

"Situaţia este dificilă, incendiul s-a mărit şi a ieşit de sub control, dacă nu reuşim să reducem flăcările pe cale aeriană, vom avea o problemă", a declarat mass-media adjunctul şefului Protecţiei Civile din regiunea Attica, Vassilis Kokkalis.

Între timp s-a ameliorat foarte mult situaţia celui de-al doilea incendiu declanşat luni, tot în regiunea Attica şi localizat în municipiul Keratea, la sud-est de capitală.

Focarul s-a declanşat într-o zonă de vegetaţie uscată dar s-a propagat cu repeziciune, mistuind pini şi măslini şi mai multe case care fuseseră evacuate prealabil.

Potrivit pompierilor, situaţia acestui incendiu era marţi mult mai bună, mai există câteva focare răzleţe la stingerea cărora participă 104 efective şi 40 de mijloace terestre şi aeriene.

În ultimele săptămâni, Grecia a fost afectată de o serie de incendii fără precedent dintre care unele nu au fost complet stinse şi care se pot reaprinde.

Deşi focurile au distrus 100.000 de hectare de pădure, terenuri agricole şi sute de case, doar două persoane şi-au pierdut viaţa în această calamitate.