Talibanii încearcă să oprească exodul de afgani care încearcă să părăsească în ultimul moment țara prin intermediul evacuărilor aeriene organizate la aeroportul din Kabul, dând asigurări că viața „revine la normalitate” și distribuind imagini cu luptătorii islamiști participând la activități distractive.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Poporul afgan merge la parcuri de distracții și își reia viața normală de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Observați cum civilii merg să se întâlnească cu talibanii fără nicio teamă. Se pare că oamenii își petrec viața într-un mod foarte normal”, notează o postare distribuită de rețeaua islamistă Muslim Times în care apare o înregistrare video cu luptători talibani în mașinuțe electrice.

Însă jurnalista CNN Clarissa Ward, aflată în capitala afgană, relatează că străzile din Kabul sunt pline de talibani, în timp ce majoritatea cetățenilor afgani stau ascunși în case.

Cei care se încumetă pe străzi sunt de bărbați și copii curioși. Femeile sunt mult mai puține și poartă burka. Sentimentul anxietății, teama și nesiguranța sunt cuvintele cheie care descriu viața din capitala Afganistanului.

Vezi pe HOTNEWS ultimele evoluții ale situației din Afganistan AICI.