Pentagonul a anunțat luni că zborurile de evacuare către și dinspre aeroportul din Kabul au fost reluate după ce au fost suspendate mai devreme în cursul zilei, relatează Reuters.

soldati americani asigura securitatea pe aeroportul din KabulFoto: SHAKIB RAHMANI / Profimedia Images

Un oficial al Comandamentului de stat major le-a declarat reporterilor că o aeronavă C-17 a Pentagonului cu pușcași marini la bord a aterizat cu succes și că încă un avion C-17 este așteptat să aterizeze mai târziu în cursul zilei.

Toate zborurile pe aeroportul din Kabul au fost suspendate timp de mai multe ore luni după ce sute de afgani disperați au luat cu asalt pistele sale și au încercat să se agațe de aeronave pentru a fi evacuați înainte ca talibanii să preia controlul total asupra orașului.

SUA au desfăşurat circa 6.000 de soldaţi pentru securizarea evacuării zecilor de mii de americani şi afgani, care au ajutat SUA şi se tem în prezent pentru viaţa lor, şi a asigura securitatea pe aeroportul din Kabul.

Pe rețelele sociale au apărut înregistrări video cu scene de panică și oameni care au încercat să se agațe cu disperare de avioanele militare americane în timp ce acestea se pregătesc să decoleze.

Pe același subiect:

Urmărește pe HOTNEWS ultimele evoluții ale situației din Afganistan AICI.