Cel puțin 17 persoane au murit în urma inundațiilor din nordul Turciei, în timp ce țara încearcă să-și revină din cauza incendiilor mortale, au declarat joi autoritățile, potrivit AFP.

Inundatii in TurciaFoto: YouTube

"Din păcate, 15 persoane și-au pierdut viața în provincia Kastamonu și două în provincia Sinop", a declarat agenția guvernamentală responsabilă cu dezastrele naturale (AFAD) într-un comunicat. O persoană a fost, de asemenea, raportată dispărută.

Bilanțul oficial anterior a raportat 11 decese.

Inundațiile, care au afectat în principal provinciile Kastamonu, Bartin și Sinop, situate pe malul Mării Negre, au fost cauzate de precipitații intense în noaptea de marți pe miercuri.

Salvatorii s-au străduit în mod special joi să găsească supraviețuitori într-o clădire rezidențială cu opt etaje care s-a prăbușit în Kastamonu în urma inundațiilor. Două clădiri învecinate s-au prăbușit și ele, semn al violenței dezastrului natural.

Ca urmare a precipitațiilor abundente, nivelul apei a crescut până la patru metri înălțime în unele orașe, au spus autoritățile, iar străzile a orașe întregi s-au transformat în torenți care transportau mașini și semne de circulație.

Unele persoane din zonele afectate au fost evacuate cu ajutorul elicopterelor, a anunţat autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), adăugând că mai multe drumuri au fost închise din cauza podurilor prăbuşite sau avariate.

În imaginile difuzate de televiziuni se pot vedea zeci de maşini luate de ape şi mormane de resturi pe străzi. Precipitaţiile abundente din regiune vor scădea în intensitate joi seară, potrivit prognozelor meteorologilor, a indicat AFAD.