Cel puțin nouă persoane şi-au pierdut viaţa în urma viiturilor produse în oraşul turcesc Kastamonu din regiunea Mării Negre, apa năvălind pe străzi şi deteriorând poduri, au anunţat joi autorităţile, citate de Hurryet.

Inundatii in TurciaFoto: YouTube

Au existat, de asemenea, inundaţii în provinciile Bartin şi Sinop de la Marea Neagră, unde o persoană a fost dată dispărută miercuri, iar o alta a murit după ce a suferit un infarct, potrivit postului de televiziune TRT Haber.

Unele persoane din zonele afectate au fost evacuate cu ajutorul elicopterelor, a anunţat autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), adăugând că mai multe drumuri au fost închise din cauza podurilor prăbuşite sau avariate.

În imaginile difuzate de televiziuni se pot vedea zeci de maşini luate de ape şi mormane de resturi pe străzi. Precipitaţiile abundente din regiune vor scădea în intensitate joi seară, potrivit prognozelor meteorologilor, a indicat AFAD.

De asemenea, inundaţiile au afectat infrastructura pentru distribuţia energiei electrice, a anunţat Ministerul Energiei, precizând că în cazul a aproximativ 10.000 de gospodării a fost sistată alimentarea cu curent electric, ca măsură de precauţie.

Nordul Turciei este predispus la viituri pe perioada verii, când precipitaţiile sunt deosebit de abundente. Anul trecut, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor care au afectat regiunea. Turcia s-a luptat, de asemenea, cu incendii care au ars zeci de mii de hectare de pădure de-a lungul coastei sale sudice în ultimele două săptămâni.