Marea Britanie va discuta despre atacul mortal asupra petrolierului Mercer Street din largul coastelor Omanului în cadrul unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU de vineri, susţin diplomaţi, însă nu se aşteaptă ca organismul format din 15 membri să întreprindă vreo acţiune, relatează joi Reuters și Agerpres.

Mercer StreetFoto: vesselfinder.com

Regatul Unit a comunicat marţi Consiliului de Securitate că „foarte probabil” Iranul a utilizat una sau mai multe drone pentru a comite atacul asupra petrolierului Mercer Street de săptămâna trecută, în care au murit doi membri ai echipajului - un român şi un britanic.

„Sunt multe informaţii contradictorii. O analiză „foarte probabilă”, pe care o respingem complet. Trebuie să stabilim faptele... nu trebuie să ne grăbim să tragem concluzii sau să acţionăm fără să avem dovada privind ceea ce s-a întâmplat”, le-a declarat miercuri jurnaliştilor adjunctul ambasadorului rus la ONU, Dmitri Polianski.

Teheranul a negat orice implicare în atacul de joia trecută asupra Mercer Street - aflat în proprietatea unei companii japoneze, dar operat de firma Zodiac Maritime, care are un proprietar israelian.

SUA şi Marea Britanie au anunţat, duminică, că vor lucra împreună cu aliaţii lor pentru a răspunde acestui atac.

CITEȘTE ȘI: