Familia LGBT rusă care a apărut într-o reclamă care sfida legea privind „propaganda gay față de minori” a fugit din țară după ce a primit amenințări cu moartea, relatează The Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Familia și lanțul rus de magazine de alimente organice VkusVill au fost atacate luna trecută ca parte a ceea ce părea o campanie coordonată după ce un grup naționalist a redistribuit reclama pe platformele de social media.

Yuma, matriarha familiei, a postat duminică o fotografie pe Instagram care le arată pe cele 4 membre ale familiei înconjurate de palmieri și fluturând un steag LGBT.

„Suntem în siguranță, ne odihnim. Nu trebuie să ne ascundem fericirea de a fi o familie”, a scris aceasta alături de fotografie, adăugând că „a fost o corvoadă dificilă pentru noi toate; suntem toate într-o stare psihologică precară”.

Fiica ei Mila a tagguit-o luni într-o altă postare pe Instagram în care a notat că familia se află în Barcelona.

„Din nefericire am rămas fără loc de muncă și fără un cămin din cauza acestei situații dificile cu VkusVill”, a scris aceasta.

Compania a dat jos spotul publicitar de pe site-ul său la mai puțin de o săptămână după publicarea acesteia. Reclama făcea parte dintr-o campanie a VkusVill de a prezenta clienții obișnuiți ai lanțului său de magazine.

Reprezentanții VkusVill și-au cerut de asemenea scuze pentru că „a rănit simțămintele unui număr mare al clienților, angajaților, partenerilor și furnizorilor noștri”, mutare aspru criticată pe social media de comunitatea LGBT și susținătorii acesteia.

Ultimele sondaje de opinie arată că trei sferturi din ruși se opun căsătoriei între persoane de același sex deși numărul a scăzut în ultimii ani.

REFERINȚĂ: