Distribuitorul rus de alimente organice VkusVill a prezentat săptămâna aceasta o familie LGBT în noul său material promoțional, sfidând legea țării împotriva „propagandei gay față de minori”, scrie Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

VkusVill pune în evidență o „matriarhă” Yuma, pe partenera ei Zhenya și cele două fiice Mila și Alina, care practică veganismul etic, susțin comerțul echitabil și oferă adăpost persoanelor LGBT care se luptă să-și găsească acceptarea în propriile lor familii.

Popularul lanț de retail a marcat clipul promoțional din 30 iunie cu o etichetă „18+” pentru a respecta legea propagandei anti-LGBT.

„Familia este legătură de sânge sau o ștampilă pe pașaport. Să regândim acest lucru. În secolul 21, oamenii se iubesc în primul rând, sunt cei care ne vor proteja mereu, oamenii cu care trecem împreună prin viață ”, transmite spotul.

Autoritățile de aplicare a legii, care depun de obicei acuzații contravenționale împotriva infractorilor - dintre care cei mai recenți au fost autorii unei reclame Dolce & Gabbana pe Instagram în care se sărută cupluri de același sex - nu au comentat încă postarea VkusVill.

Reprezentantul parlamentar anti-homosexual din Sankt Petersburg, Vitaly Milonov, a mers pe rețelele de socializare pentru a condamna reclama „păgână”.