Valul de căldură care afectează Grecia va continua şi săptămâna aceasta, fiind aşteptate temperaturi de circa 44 grade Celsius începând de luni, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Grecia este afectata de un val de canicula care a provocat incendii masiveFoto: Konstantinos Tsakalidis / AFP / Profimedia Images

Un incendiu izbucnit duminică pe populara insulă de vacanţă Rhodos a scăpat de sub control luni, din cauza secetei extreme şi a vânturilor puternice, au declarat pompierii.

Instituţiile de cazare din Rhodos nu sunt afectate până în prezent de flăcări şi de fumul masiv, însă locuitorii din trei sate situate la vest de capitala insulei au primit ordin de evacuare. Au existat întreruperi temporare de energie electrică în părţi mari ale insulei duminică seara.

Avioane şi elicoptere de stingere a incendiilor au fost mobilizate la prima oră în lupta cu flăcările, a relatat televiziunea publică ERT.

Ministerul Energiei a solicitat publicului să nu seteze aparatele de aer condiţionat la temperaturi foarte scăzute - sugerând temperaturi nu mai mici de 26 de grade Celsius. Căldura prelungită şi funcţionarea continuă a aparatelor de aer condiţionat la capacitate maximă pun la încercare sistemul energetic al ţării.

Momentan nu este clar cât va mai dura valul de căldură. Unii meteorologi se tem că temperaturile ridicate ar putea dura până la două săptămâni.

Citește și: