O recompensă de 18.000 de euro este promisă oricui poate oferi informaţii despre ucigaşul lui Kostis, faimoasa focă-călugăr a insulei grecești Alonissos, anunță site-ul greekcitytimes.com, citat de News.ro.

Kostis a fost salvat cand era pui de locuitorii Insulelor CicladeFoto: YouTube

Banii au fost strânşi de Fundaţia Thalassa (10.000 de euro), Attica Publications, The TOC (5.000 de euro) şi Organisation for the Study and Protection of the Mediterranean Seal (MOm) - 3.000 de euro.

Oricine are informaţii care pot duce la arestarea făptaşului/ făptaşei poate contacta biroul MOm (tel. 2105222888) sau prin intermediul site-ului ONG-ului.

Una dintre focile emblematice de pe insula grecească Alonissos, Kostis, a fost ucisă cu harponul sâmbătă, un act care a provocat indignare printre locuitorii şi apărătorii mediului, a anunţat MOm.

Animalul „a fost ucis de la distanţă cu un harpon”, a precizat pe Facebook organizaţia, care acţionează pentru protejarea acestei specii ameninţate în Marea Mediterană.

ONG-ul a precizat pentru AFP că foca mascul a fost găsită pe când era pui, în 2018, de locuitorii din Folegandros, localitate din Insulele Ciclade, foarte slăbită în urma trecerii uraganului Zorbas.

„Vestea a fost primită cu multă durere şi nu doar de membrii ONG-ului, care au avut grijă de Kostis mai multe luni, dar şi pentru toţi rezidenţii şi vizitatorii din Alonissos care au avut şansa de a o admira pe Kostis pe aproape”, a adăugat MOm în mesajul său.