Un călugăr a folosit un clopot medieval pentru a avertiza locuitorii dintr-o localitate germană asupra inundațiilor iminente după ce sistemele moderne de alertare au eșuat, relatează Insider.

Fratele Dirk a tras clopotele pentru a-i alerta pe rezidentii din Beyenburg de inundatiiFoto: Captura YouTube

Mai multe ziare locale germane au scris că sistemul de alertare a locuitorilor a eșuat pe 14 iulie în localitatea Beyenburg din apropierea Wuppertal.

Ziarul Wuppertaler Rundschau a descris ce a urmat: fratele Dirk, un membru al Ordinului Crucii din abația Steinhaus din Beyenburg a tras de Sturmglocke, un clopot de furtună, pentru a-i alerta pe cei aproximativ 3.000 de locuitori.

Publicația notează că „numeroși rezidenți” au auzit clopotul sunând și s-au adăpostit.

The Church Times afirmă că clopotul respectiv face parte din abație ca sistem de avertizare timpurie încă din Evul Mediu.

Beyenburg a fost una dintre localitățile puternic afectate de inundațiile devastatoare ce au afectat Germania la jumătatea lunii iulie și se crede că acțiunea fratelui Dirk a salvat vieți.

Bilanțul total al deceselor cauzate de inundații în Germania a crescut la 180 de persoane, în timp ce alte 150 încă erau date dispărute sâmbătă.

Citește și: