Elon Musk a lăudat pe Twitter un citat al președintelui chinez Xi Jinping postat cu ocazia centenarului Partidului Comunist Chinez, CEO-ul Tesla și SpaceX afirmând că prosperitatea economică a Chinei este cu adevărat „uimitoare”, relatează Insider.

Elon MuskFoto: Dreamstime.com

Musk a răspuns unei postări pe Twitter făcute de agenția de presă Xinhua News controlată de Beijing în care era prezentat un citat din discursului lui Xi Jinping susținut cu ocazia aniversării a 100 de ani de la fondarea Partidului Comunist din China.

„Prosperitatea economică pe care China a atins-o este cu adevărat uimitoare, în special în infrastructură! Încurajez oamenii să viziteze și să vadă cu ochii lor”, a scris Musk pe Twitter.

Nu este însă prima dată când miliardarul sud-african face comentarii de acest fel.

Într-un podcast din luna iulie a anului trecut Musk a criticat persoanele din Statele Unite, afirmând că acestea se simt îndreptățite la orice și că sunt delăsătoare, lăudând în schimb cât de inteligenți și harnici sunt chinezii.

„China e foarte tare după părerea mea. Energia din China este extraordinară”, a spus Musk în timpul podcastului.

„Când câștigi de prea mult timp cam iei lucrurile de bune. Statele Unite, în special California și New York, câștigați de prea mult timp”, a adăugat Musk.

CNN a notat în luna martie că Musk pare să încerce să revină în grațiile Beijingului după ce îngrijorări că mașinile Tesla ar putea fi folosite pentru spionat au fost exprimate de guvernul comunist.

În luna martie Musk a oferit mai multe declarații televiziunii de stat chineze CCTV, miliardarul afirmând că țara va deveni „cea mai mare piață” a Tesla în viitor.

„Economia chineză cred că se poate descurca foarte bine în următorul deceniu și va deveni cea mai mare economie din lume. Și de asemenea ea și-a luat angajamentul pentru un viitor energetic sustenabil”, a declarat Musk pentru CCTV.

Acesta a reasigurat de asemenea partea chineză că Tesla „se va închide” dacă mașinile sale vor fi folosite vreodată pentru spionaj.

Citește și: