Reuters informează că primele comentarii ale lui Elon Musk, după ce armata chineză a interzis accesul mașinilor Tesla în unitățile sale, au fost făcute sâmbătă în cadrul virtual al China Development Forum: „Este o motivare foarte puternică ca să păstrăm confidențialitatea asupra oricărei informații. Dacă Tesla va folosi mașinile pentru a spiona în China sau în altă parte, se va închide.”

Dansul lui MuskFoto: YouTube

Surse au declarat vineri pentru Reuters că armata chineză a interzis accesul mașinilor Tesla în complexurile sale, citând îngrijorările produse de camerele video instalate pe vehicule.

Restricțiile survin când diplomați de frunte din China și SUA au o întâlnire tensionată în Alaska, primele contacte personale de când președintele Joe Biden și-a preluat mandatul în ianuarie.

Musk a îndemnat la mai multă încredere reciprocă între cele mai mari două economii ale lumii, în remarcile sale la China Development Forum, o reuniune de afaceri de nivel înalt organizată de o fundație a Consliului de Stat.

În China, cea mai mare piață auto a lumii și teren principal de competiție pentru vehicule electrice (VE), Tesla a vândut 147.445 de mașini anul trecut, 30% din totalul său global. Dar în acest an se confruntă cu o concurență sporită din partea rivalilor locali, de la Nio Inc la Geely.

La un eveniment de anul trecut prilejuit de livrările sedanului Model 3 produs în China, Musk a dansat cu entuziasm pe scenă dezbrăcându-se de haină, ceea ce a dezlănțuit o adevărată furtună pe mediile sociale.