Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, și-a dat sâmbătă demisia după ce a fost surprins încălcând în mai regula distanțării sociale sărutând și îmbrățișând o consilieră, ceea ce a dus la nemulțumirea colegilor și furia britanicilor care erau în carantină la acea vreme, relatează Reuters.

Matt Hacock are o aventura cu o consilieraFoto: The Sun

Hancock, 42 de ani, i-a scris prim-ministrului Boris Johnson pentru a-i spune că demisionează după ce ziarul The Sun a publicat fotografii cu ministrului căsătorit și cu copii îmbrățișând o femeie pe care a numit-o într-o funcție finanțată de contribuabili pentru a examina performanța departamentului său.

„Le datorăm oamenilor care s-au sacrificat atât de mult în această pandemie să fim sinceri când i-am dezamăgit, așa cum am făcut eu, încălcând măsurile de restricție”, a spus el în scrisoare.

Johnson a spus ca răspuns că îi pare rău că a primit această scrisoare.

”Ar trebui să fii extrem de mândru de munca ta", a scris el." Sunt recunoscător pentru sprijinul tău și cred că contribuția ta la serviciul public este departe de a fi terminată".

The Sun a publicat fotografii cu Hancock sărutându-și consiliera luna trecută, într-un moment în care contactul intim cu o persoană din afara gospodăriei era împotriva măsurilor de distanțare sociale.

Liderul laburist Keir Starmer a declarat pe Twitter că Hancock a avut dreptate să demisioneze. - Dar Boris Johnson ar fi trebuit să-l demită.

Laburista Anneliese Dodds l-a acuzat pe ministru de 'încălcarea propriilor reguli în materie de COVID', dar şi de posibil 'abuz de putere' şi 'conflict de interese' în acest caz.