Fostul ministru britanic al Finanțelor Sajid Javid îl va înlocui pe Matt Hancock care și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății, a anunțat sâmbătă Downing Street, relatează Reuters și AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sajid Javid, în vârstă de 51 de ani, fost ministru de finanțe al premierului Boris Johnson, se va întoarce în guvern după ce a părăsit funcția la începutul anului 2020, nemulțumit de condițiile impuse în exercitarea portofoliului său.

El a refuzat să își concedieze consilierii politici, așa cum ceruse Boris Johnson.

Fost bancher și fiu al unui fost șofer pakistanez de autobuz fusese anterior primul membru al unei minorități etnice care a preluat șefia ministerului de interne sub guvernul conservator anterior al Theresei May.

Această schimbare vine într-un moment critic pentru Regatul Unit, care a înregistrat peste 128.000 de morți și care se confruntă cu o creștere a numărului infectărilor atribuită variantei Delta a coronavirusului, considerată foarte contagioase. Țara se află într-o cursă contra cronometru pentru a vaccina cât mai mulți oameni cu scopul de a ridica în iulie ultimele restricții rămase în vigoare.

Matt Hancock, căsătorit și cu copii, și-a dat sâmbătă demisia din funcția de ministru al Sănătății, după ce a fost surprins încălcând în mai regula distanțării sociale sărutând și îmbrățișând o consilieră, ceea ce a dus la nemulțumirea colegilor și furia britanicilor care erau în carantină la acea vreme, relatează Reuters.