Republicanii din Congresul american au publicat un nou memoriu înaintea summitului de la Geneva dintre președinții Joe Biden și Vladimir Putin, oferind recomandări privind contracararea agresiunilor din partea Rusiei, relatează Fox News.

Joe Biden si Vladimir Putin la summitul de la GenevaFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

Documentul redactat de Comitetul de Studii Republican, cel mai mare grup de conservatori din Camera Reprezentanților, subliniază 5 măsuri pe care Biden le-ar putea implementa.

Întâlnirea sa cu Putin la Geneva vine după noi atacuri cibernetice care au paralizat temporar sectoare ale economiei americane, iar republicanii afirmă că administrația Biden trebuie să fie mai fermă.

„În săptămânile de dinainte de summit, președintele Biden a încercat să eludeze criticile prin vorbe dure pentru a-și acoperi lipsa de acțiuni”, afirmă memoriul.

„În timp ce președintele Trump a vorbit încet dar a cărat un băț mare, președintele Biden pare caracterizat de abordarea 'vorbește tare dar cară o crenguță'”, afirmă documentul.

„Este o fantezie să ne așteptăm că Putin își va schimba comportamentul fără impunerea unor costuri semnificative asupra regimului său”, susțin legiuitorii republicani, recomandând următoarele măsuri:

1)Sancțiuni asupra Nord Stream 2 - Casa Albă a renunțat la sancțiunile împotriva companiei germane care supervizează viitorul gazoduct Nord Stream 2 ce trece pe sub Marea Baltică până în Germania. Proiectul ar putea să permite Moscovei să ocolească Ucraina, Polonia și alte țări din estul și centrul Europei care colectează taxe de tranzit.

Biden ar trebui să revină asupra acestei decizii și să implementeze sancțiuni mandatate în mod bipartizat în Congres în Legea PEESCA (Protecting Europe's Energy Security Clarification).

2) Menținerea bugetelor de apărare din era Trump - Republicanii afirmă că pentru contracararea Rusiei este nevoie de creșterea cheltuielilor cu apărarea în timp ce în bugetul Pentagonului lui Biden este cerută o creștere modestă de 2% care nu ține pasul nici măcar cu rata inflației.

3) Sancțiuni pentru lista lui Navalnîi - Disidentul rus încarcerat Alexei Navalnîi și aliații săi au identificat o listă de aghiotanți și apropiați ai lui Putin împotriva cărora America ar trebui să impună sancțiuni. Administrația Biden ar trebui să arate că este serioasă când vine vorba de drepturile omului prin impunerea de sancțiuni împotriva celor care se fac vinovați de „încălcări semnificative ale drepturilor omului sau corupție semnificativă”.

4) Impunerea de noi sancțiuni asupra Rusiei - Biden ar putea impune și mai multe sancțiuni împotriva Moscovei sau să urmărească expulzarea băncilor rusești din rețeaua financiară internațională SWIFT (Societatea pentru telecomunicații financiare interbancare la nivel mondial).

„Sancțiunile împotriva Rusiei nu au fost utilizate pe deplin”, afirmă memoriul republicanilor.

5) Desemnarea Rusiei ca sponsor de stat al terorismului - Documentul afirmă că Rusia întrunește condițiile pentru a fi considerată un stat care finanțează activitățile teroriste datorită „susținerii Gardei Revoluționare Iraniene, talibanilor, mișcării paramilitare de extrema dreaptă Rusia Imperială, și a cooperării sale directe cu Hezbollah în Siria”.

Urmărește LIVETEXT pe HOTNEWS ultimele informații despre summitul dintre Vladimir Putin și Joe Biden AICI.

Pe același subiect: