Miniștrii noului guvern format de premierul Naftali Bennett s-au întâlnit luni cu președintele israelian Reuven Rivli pentru tradiționala fotografie a prim-ministrului alături de cabinetul său, relatează Haaretz.

Guvernul israelian condus de premierul Naftali BennettFoto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Miniștrii urmează să își preia portofoliile în cursul acestei zile după ce guvernul condus de Bennett a fost învestit duminică noaptea în urma unui vot la limită de 60 de voturi pentru și 59 împotrivă în Knesset, parlamentul unicameral al Israelului.

Noua coaliție de guvernare formată din 8 partide din toate zonele spectrului politic are puține lucruri în comun în afară de opoziția față de fostul premier Benjamin Netanyahu.

Partidele au încheiat o înțelegere de rotație în fruntea guvernului, Bennett urmând să fie prim-ministru timp de doi ani, perioadă în care Yair Lapid, președintele partidului centrist Yesh Atid, va fi ministru de externe.

Lapid va deveni apoi prim-ministru, urmând ca Bennett să ocupe portofoliul de la interne.

Benjamin Netanyahu, devenit acum nou lider al opoziției, și Naftali Bennett urmează să țină o ședință de tranziție luni după-masa la cererea lui Netanyahu după ce acesta a refuzat să participe la o ceremonie oficială de inaugurare a noului cabinet.

Citește și: