Președintele american Joe Biden a vorbit cu afecțiune despre regina Elisabeta a II-a după ce a servit ceai cu aceasta la Castelul Windsor, relatează Insider.

Regina Elisabeta a II-a i-a primit pe sotii Biden la Caselul WindsorFoto: David Rose-WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Am avut o plimbare lungă, ea a fost foarte generoasă. Nu cred că s-ar simți insultată dar mi-a amintit de mama mea, în ceea ce privește aspectul ei și generozitatea”, le-a declarat Biden reporterilor înainte de a urca la bordul Air Force One pentru a zbura la Bruxelles.

Biden și prima doamnă Jill Biden au fost invitați la Castelul Windsor, reședința oficială a reginei aflată la doar 32 de kilometri distanță de Londra, după summitul G7 din Cornwall.

Elisabeta a II-a i-a întâmpinat pe 13 iunie pe soții Biden într-un careu al castelului unde cuplul a fost salutat de Primul Batalion de Grenadieri ai reginei.

Biden a afirmat că monarhul britanic i-a pus întrebări cu privire la alți câțiva lideri mondiali în timpul întrevederii.

„A vrut să știe cum sunt cei doi lideri cu care - cu cel care urmează să mă întâlnesc, domnul Putin - și a vrut să știe despre Xi Jinping”, a relatat Biden care urmează să se întâlnească miercuri cu Vladimir Putin la Geneva.

Președintele american le-a spus de asemenea reporterilor că a invitat-o pe regină la Casa Albă dar nu a precizat dacă aceasta a acceptat pe loc invitația.

Potrivit The Guardian, regina Elisabeta a II-a și Joe Biden s-au mai întâlnit odată în 1982 când actualul președinte american era senator în Congresul de la Washington.

Regina s-a întâlnit cu 13 președinți americani în exercițiu în timpul domniei sale de 69 de ani. Singurul președinte al SUA cu care Elisabeta a II-a nu s-a întâlnit a fost Lyndon Johnson care însă s-a întâlnit cu sora reginei, Margareta, în 1965.

Citește și: