CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk a postat o fotografie cu ocazia Zilei Copilului pe care scrie că nu se gândea că o să fie ostracizat ca adult din cauza pasiunilor sale.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

„Am găsit poza aceasta cu mine când eram copil”, a scris Musk, distribuind o memă în care apare Shiba Inu, simbolul criptomonedei Dogecoin.

Pe imagine scrie că „trebuie să îmi țin pasiunea secretă față de public sau voi fi ostracizat social”.

Postarea miliardarului sud-african pare să facă referință la criticile care i-au fost aduse din cauza mesajelor distribuite de acesta pe platformele social media, în special Twitter, cu privire la criptomonede.

Postările și declarațiile lui Musk au provocat adesea fluctuații enorme în prețul criptomonedelor, în special în cazul dogecoin și al bitcoin, două dintre monedele virtuale pe care CEO-ul Tesla a declarat că le susține deși ocazional a dat de înțeles că acestea ar fi înșelătorii.

La jumătatea lui mai un singur cuvânt postat de acesta pe Twitter a dus la prăbușirea prețului bitcoin la minimul ultimelor trei luni în contextul creșterii vertiginoase de care s-a bucurat criptomoneda anul acesta și în 2020.

Mai devreme în cursul lunii mai o glumă făcută de acesta în timpul emisiunii Saturday Night Live difuzată de televiziunea americană CNBC a dus la căderea prețului dogecoin cu 30%.

Mai mulți comentatori și analiști financiari americani au cerut în ultimul timp investigarea lui Musk de către Comisia pentru Bursă și Valori Imobiliare din SUA pe motiv că acesta ar manipula prețurile criptomonedelor.

Citește și: