Șeful Tesla, Elon Musk, a dat de înțeles, într-o replică pe Twitter, că producătorul de mașini electrice a vândut sau va vinde restul de bitcoini pe care îi deține, moment în care prețul criptomonedei a scăzut dramatic, scrie CNBC. Cotația a coborât, astfel, la începutul zilei de luni, până la 42.241 dolari, potrivit Coin Metrics.

Elon Musk intr-o masina TeslaFoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

UPDATE 12.30 După ce a scăzut cu 9% luni, până la 42.185 dolari, cele mai mic nivel de după 8 februarie, bitcoin a urcat până la 45.190 de dolari în jurul orei 12.10, luni.

UPDATE 09.15 Elon Musk a răspuns speculațiilor, tot pe Twitter, precizând că ”Tesla nu a vândut niciun bitcoin”

Anterior, un utilizator Twitter, CryptoWhale, a scris pe rețeaua de socializare: ”Deținătorii de bitcoin își vor da palme trimestrul următor, când vor afla că Tesla a vândut restul deținerilor ei. Ținând cont câtă ură este la adresa lui Elon Musk, n-aș da vina pe el”.

”Într-adevăr”, a replicat Musk.

Nivelul la care a căzut criptomoneda luni dimineață este cel mai redus de după sfârșitul lunii februarie, notează Reuters.

Posibila vânzare de bitcoin vine la câteva zile după ce Musk a spus că această companie intenționează mai degrabă să mențină bitcoinii pe care deja îi are și să îi folosească în tranzacții când ”minarea” lor va trece pe o energie mai sustenabilă. Tesla nu a comentat imediat speculațiile de luni dimineață.