Facebook a anunțat că nu va mai șterge de pe platforma sa postările care afirmă că noul coronavirus SARS-CoV-2 a fost creat în laborator, relatează CNN.

Sigla FacebookFoto: J Dharmasena, Dreamstime.com

Anunțul companiei conduse de Mark Zuckerberg a fost făcut la scurt timp după ce președintele american Joe Biden a relatat în cadrul unei conferințe de presă că dat indicații comunității de informații să își dubleze eforturile pentru a identifica originea coronavirusului.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru CNN Business că „dată fiind investigația în desfășurare privind originea COVID-19 și după consultări cu experți în sănătate publică, nu vom mai înlătura afirmația potrivit căreia COVID-19 a fost creată de om de pe aplicațiile noastre”.

Biden a anunțat miercuri că le-a dat oficialilor americani un termen de 90 de zile pentru a investiga originea coronavirusului.

Anunțul lui Biden a venit după ce un raport al serviciilor americane de informații a găsit că mai mulți angajați ai Institutului de Virusologie din Wuhan s-au îmbolnăvit și au fost spitalizați cu simptome similare COVID-19 în toamna lui 2019.

Facebook anunțase în luna februarie că va șterge postările care afirmă că virusul a fost creat în laborator ca urmare a unor „consultări cu organizații de sănătate de top, printre care și Organizația Mondială a Sănătății”.

Citește și: