Furnizorul de servicii de email Proton Technologies AG a spus joi că amenințarea cu bombă invocată de autoritățile din Belarus pentru a deturna duminică avionul în care se afla jurnalistul Roman Protasevici a fost trimisă după ce aeronava fusese deviată de la traseul ei, transmite Reuters.

Traseul avionului Ryanair deviat de BelarusFoto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

”Nu am văzut nicio dovadă credibilă că ceea ce susțin bielorușii este adevărat”, a spus compania într-un comunicat de presă.

”Vom sprijini autoritățile europene dacă vom primi o solicitare legală”, a adăugat Proton Techologies.

Kremlinul a afirmat miercuri că nu are niciun motiv să se îndoiască de explicațiile Belarusului, care susține că a deviat un avion doar din cauza unei alerte cu bombă, și nu pentru a aresta un opozant aflat la bord, adică pe jurnalistul Roman Protasevici

Autorităţile din Belarus au trimis duminică avioane de vânătoare pentru "a recomanda" unui zbor de pasageri al companiei aeriene irlandeze Ryanair de la Atena spre Vilnius să aterizeze la Minsk, invocând o ameninţare cu bomba atribuită mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Dar la sosire, nu au fost găsită nicio bombă şi doi pasageri - Roman Protasevici, un jurnalist belarus de opoziţie în vârstă de 26 de ani, şi partenera sa Sofia Sapega - au fost arestaţi, suscitând o masivă condamnare internaţională.

Pe același subiect: