Președintele Comisiei pentru afaceri externe a Adunării Naționale a Franței solicită demisia comisarului european pentru transporturi, Adina Valean, acuzând-o pe româncă de lașitate după ce aceasta și-a exprimat bucuria că avionul Ryanair deturnat de Belarus și-a continuat zborul, chiar dacă era fără jurnalistul disident Roman Protasevici.

Adina Vălean Foto: Olivier Hoslet / AFP / Profimedia Images

”Mă alătur evident omologilor parlamentelor Europei pentru a cere sancțiuni semnificative și imediate împotriva Belarusului, dar și suspendarea zborurilor cu această țară, în urma acestei încălcări a normelor de drept, care ar putea costa viața unui om.

În plus, consider complet scandaloasă reacția lașă a comisarului european pentru transporturi care s-a bucurat de ideea că avionul a putut decola din nou de la Minsk fără pasagerul arestat de autoritățile bieloruse”, a spus Jean-Louis Bourlanges.

Reacția lui Bourlanges vine după ce Adina Vălean a anunțat ieri ”Vești minunate pentru toată lumea în special pentru familiile și prietenii celor de la bord”, după ce aeronava Ryanair și-a reluat zborul spre Vilnius după ce jurnalistul Roman Protasevici a fost arestat la Minsk, iar avionul a zburat fără el.