Purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum, a negat orice legătură cu falsa amenințare cu bombă, despre care autoritățile belaruse au spus că ar fi fost motivul deturnării avionului Ryanair, în urma căreia a fost arestat jurnalistul disident Roman Protasevici. Grupul „nu are nimic de-a face cu acest lucru ”, a spus Barhoum, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu recurgem la aceste metode, care ar putea fi acțiunea unor părți suspecte care urmăresc să demonizeze Hamas și să împiedice starea de simpatie mondială față de poporul nostru palestinian și rezistența legitimă a acestora ", a spus purtătorul de cuvânt al Hamas.

Autoritățile beloruse au venit luni cu explicația că avionul Ryanair, deturnat cu o zi înainte pe aeroportul din Minsk, cu jurnalistul la bord, a fost amenințat de organizația palestiniană Hamas.

„Noi, soldații Hamas, cerem ca Israelul să nu mai tragă asupra sectorului Gaza. Cerem ca Uniunea Europeană să înceteze sprijinul pentru Israel (...) dacă cererile noastre nu sunt îndeplinite, o bombă va exploda (la bordul avionului Ryanair) peste Vilnius ", a declarat directorul transportului aerian din cadrul Ministerului Transporturilor din Belarus, Artem Sikorski, pretinzând că citește o traducere în limba rusă a mesajului primit în limba engleză.