Mii de polițiști francezi au protestat în apropierea Adunării Naționale miercuri pentru a cere guvernului să fie dur în ceea ce privește violența împotriva forțelor de securitate, unii huidându-l pe ministrul de interne care și-a făcut și el apariția într-un semn de solidaritate, relatează Reuters.

ministrul francez de Interne - Gerald DarmaninFoto: Captura

Sindicatele de poliție spun că guvernul nu reușește să-i protejeze pe ofițeri de atacurile zilnice care îi lasă pe unii să se teamă să-și facă treaba în anumite orașe.

"Acest lucru nu mai poate continua. Chiar trebuie să ne protejați. Se înrăutățește", a putut fi auzit un ofițer spunându-i ministrului de interne Gerald Darmanin.

Protestul a avut loc după ce în decurs de o lună un polițist a fost ucis în timpul unei operațiuni anti-drog, iar o angajată a forțelor de poliție a fost înjunghiată chiar în fața comisariatului.

Cu toate acestea, grupurile pentru drepturile omului și asociațiile minorităților etnice au acuzat frecvent poliția de brutalitate și rasism sistemic.

Citește și:

Franța a adoptat controversata lege care limitează distribuirea de imagini cu polițiști / Critici puternice din partea societății civile