Un băiat de șase ani a fost ucis miercuri în Israel de o rachetă lansată din Fâșia Gaza, au declarat salvatorii israelieni după un alt tir de rachete al mișcării islamiste Hamas, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În orașul Sderot, foarte aproape de teritoriul palestinian, serviciile de urgență „nu au putut salva copilul din cauza gravității rănilor sale”, au spus aceștia într-un comunicat, fără a specifica natura leziunilor.

Ostilitățile dintre Israel și Hamas au escaladat miercuri, fiind ucise cel puțin 35 de persoane în fâșia Gaza și 5 în Israel, după cele mai dure tiruri aeriene din ultimii ani, transmite Reuters.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Gaza miercuri dimineață, iar grupul islamist și alți luptători palestinieni au tras cu rachete spre Tel Aviv și Beersheba.

O clădire rezidențială cu multe etaje din Gaza s-a prăbușit, iar altele au fost afectate grav după loviturile repetate ale forțelor aeriene israeliene.

Israelul a spus că avioanele sale de luptă au luat la țintă și au ucis mai mulți lideri ai serviciilor secrete ale Hamas. Alte lovituri au vizat locurile de unde s-au lansat rachete, sedii Hamas și casele liderilor Hamas.

Aceasta este cea mai gravă confruntare dintre Israel și Hamas de la războiul din 2014 din Gaza, provocând îngrijorări la nivel internațional că situația ar putea scăpa de sub control.