Autoritățile israeliene au suspendat marți seara zborurile către Aeroportul Internațional Ben-Gurion din Tel Aviv din cauza rachetelor lansate din Fâșia Gaza de islamiștii Hamas către metropola israeliană, potrivit AFP.

Aeroportul Ben GurionFoto: Agerpres

"În timpul tirurilor masive (...), zborurile au fost oprite pentru a proteja cerul țării", a declarat pentru AFP Ofer Lefler, purtătorul de cuvânt al aviației civile israeliene.

O clădire cu zece etaje din centrul orașului Gaza, în care oficialii Hamas își aveau birourile, a fost complet distrusă marți seară în urma unui bombardament israelian, au notat jurnaliștii AFP.

Clădirea de apartamente, situată lângă faleză, s-a prăbușit după ce a fost vizată de un atac aerian, au descoperit echipele AFP, în timp ce forțele aeriene israeliene intensifică atacurile în Fâșia Gaza împotriva pozițiilor mișcării Hamas care continuă să lanseze rachete în direcția statului ebraic.

Două femei israeliene au fost ucise marți în orașul Așkelon, din sud, de rachetele lansate de militanții palestinieni din Fâșia Gaza, relatează AFP.

"Două femei au murit. Una avea 65 de ani, cealaltă 40 de ani. Încă nu ne putem anunța identitatea", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al echivalentului Crucii Roșii în Israel, imputând aceste decese tirului de rachete din Fâșia Gaza în orașe din sudul Israelului, cum ar fi Așkelon și Așdod.

Hamas a declarat că a lansat 137 de rachete în „cinci minute” marți după-amiază în acest oraș și în cel vecin Așdod, lansările simultane fiind menite să împiedice scutul antirachetă „Domul de Fier” al Israelului.

Bombardamentele israeliene din Gaza au ucis cel puţin 28 de persoane, inclusiv 10 copii şi au rănit încă cel puţin 152, potrivit oficialilor de sănătate palestinieni. Armata israeliană a declarat că a ucis peste 15 militanţi.

La rândul său, armata israeliană a intensificat atacurile aeriene împotriva presupuselor poziții ale Hamas și ale Jihadului Islamic în Fâșia Gaza, unde au murit de luni 26 de persoane, inclusiv copii, potrivit ultimului raport al ministerului local al Sănătății.

Netanyahu: Hamas a trecut de „linia roșie”, Israelul va răspunde „cu forță”

Mișcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâșia Gaza, a trecut "o linie roșie" cu lansările sale de rachete asupra Israelului luni seara, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, promițând un răspuns puternic din partea statului evreu, potrivit AFP.

"Organizațiile teroriste din Gaza au trecut o linie roșie în seara zilei de luni trăgând rachete în zona Ierusalimului", a spus Netanyahu. Și imediat a adăugat: „Israelul va reacționa cu forță (...), cine atacă va plăti un preț greu”.

Naţiunile Unite lucrează în regim de urgenţă la reducerea tensiunilor dintre Israel şi palestinieni

Naţiunile Unite lucrează în regim de urgenţă la reducerea tensiunilor dintre Israel şi palestinieni, iar secretarul general Antonio Guterres este întristat de ”numărul tot mai mare al victimelor, înclusiv copii, provocate de atacurile israeliene în Gaza, şi de victimile israeliene ale rachetelor lansate din Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, transmite Reuters.

"Forţele de securitate israeliene trebuie să exercite o reţinere maximă şi să-şi calibreze utilizarea forţei. Lansarea nediscriminată a rachetelor şi mortierelor către centrele populate israeliene este inacceptabilă", a spus Dujarric. Israelul şi-a intensificat marţi atacurile aeriene asupra Gaza, în timp ce tiruri de rachete au lovit oraşele israeliene pentru a doua zi, într-un conflict care se adânceşte, potrivit News.

Bombardamentele israeliene din Gaza au ucis cel puţin 28 de persoane, inclusiv 10 copii şi au rănit încă cel puţin 152, potrivit oficialilor de sănătate palestinieni. Armata israeliană a declarat că a ucis peste 15 militanţi.

Citește și:

Riposta Israelului după ce au fost lansate 200 de rachete din Fâșia Gaza: "Nu ne vom opri până nu vom provoca ample daune Hamas"