Două femei israeliene au fost ucise marți în orașul Așkelon, din sud, de rachetele lansate de militanții palestinieni din Fâșia Gaza, relatează AFP.

Rachete trase in Israel din Fasia GazaFoto: Captura YouTube

"Două femei au murit. Una avea 65 de ani, cealaltă 40 de ani. Încă nu ne putem anunța identitatea", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al echivalentului Crucii Roșii în Israel, imputând aceste decese tirului de rachete din Fâșia Gaza în orașe din sudul Israelului, cum ar fi Așkelon și Așdod.

Potrivit acestei surse, cele două femei nu se aflau în același loc din oraș când au murit. De luni seara, mișcările islamiste Hamas și Jihadul Islamic au intensificat atacurile cu rachete către Israel.

În urma atacurilor, peste 70 de israelieni au fost tratați la spital, potrivit serviciilor de urgență.

Hamas a declarat că a lansat 137 de rachete în „cinci minute” marți după-amiază în acesr oraș și în cel vecin Așdod, lansările simultane au fost menite să împiedice scutul antirachetă „Domul de Fier” al Israelului.

La rândul său, armata israeliană a intensificat atacurile aeriene împotriva presupuselor poziții ale Hamas și ale Jihadului Islamic în Fâșia Gaza, unde au murit de luni 26 de persoane, inclusiv copii, potrivit ultimului raport al ministerului local al Sănătății.

Citește și:

Riposta Israelului după ce au fost lansate 200 de rachete din Fâșia Gaza: "Nu ne vom opri până nu vom provoca ample daune Hamas"