Cel mai bogat om din lume ar urma să își cumpere un vapor deși cuvântul pare inadecvat pentru „monstruozitatea” pe care o va cârmui căpitanul Bezos: un super-iaht de 127 de metri atât de masiv încât are propriul „iaht de susținere” cu un heliport, relatează CNN.

Jeff BezosFoto: Blue Origin

Costul estimat al navei, care nu include și iahtul de susținere, se ridică la 500 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Oceanco, producătorul olandez al iahtului de lux, nu a făcut publice foarte multe detalii despre nava numită Project 721.

Jumătate de miliard de dolari este o sumă greu de imaginat pentru majoritatea oamenilor însă reprezintă doar o fracțiune din veniturile nete de 75 de miliarde de dolari obținute de Bezos doar în 2020.

Averea sa netă este acum cu puțin sub 200 de miliarde de dolari, potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg.

Prețul acțiunilor Amazon, principala sursă a averii lui Bezos, a crescut cu 75% anul trecut în contextul creșterii masive a vânzărilor online din cauza pandemiei de COVID-19 și a entuziasmului Wall Street pentru acțiunile tech.

Bezos nu a fost singur: miliardarii americani au câștigat 1,1 trilioane de dolari în 2020, făcându-i cu aproape 40% mai bogați decât înainte de pandemie.

Fondatorul Amazon și-a plasat cel mai probabil comanda pentru super-iaht înainte de pandemie însă vestea extravagantei sale noi jucării aduce în lumina reflectoarelor o altă industrie care a beneficiat de pe urma pandemiei.

Vânzările de vapoare - distracție sigură și distanțată social pentru cei care și le pot permite - au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani în SUA, potrivit Asociației Naționale a Producătorilor Maritimi.

Aceste vânzări reflectă și trendul înregistrat în cazul iahturilor dar și a ambarcațiunilor mai familiare muritorilor de rând ca bărcile cu motor.

Un analist a declarat pentru Bloomberg că vânzările de super-iahturi au depășit orice recorduri și că producătorii de abia fac față cererii.

„Este imposibil să găsești un loc într-un șantier naval. Sunt rezervate complet”, afirmă acesta.

Citește și: